Teater

I 'Phantom'-filmen går Over-the-Top høyere

Phoebe Hoban sammenligner Andrew Lloyd Webbers Broadway-produksjon av Phantom of the Opera med Joel Schumachers nye filmversjon med Gerard Butler i hovedrollen; bilder (M)

Ni år i livet

Da ''Rent'' åpnet i 1996, var de mest ukjente skuespillerne som spilte seriens unge East Villagegers omtrent på samme alder som karakterene deres. Da seks av de åtte originalstjernene gjentok rollene sine i år for Chris Columbus sin filmatisering, spilte de karakterer nå et tiår yngre enn dem selv. 'Jeg tror bare at hvis jeg hadde castet 19- og 21-åringer på dette bildet, ville de ikke ha brakt den følelsesmessige tyngden og resonansen som denne rollebesetningen gjør til disse spesielle rollene,' sa Mr.

Nyheter i svart, hvitt og gråtoner

A O Scott anmelder filmen Good Night, and Good Luck, regissert av George Clooney og med Clooney og David Strathairn i hovedrollene, en del av 43. New York Film Festival; bilder (M)

A Broadway Blockbuster Does the Hollywood Math

DET er et opplegg som er så sprøtt at det kanskje fungerer. Trinn 1: Lag en film om et par uanstendige Broadway-produsenter som ønsker å gjøre et drap ved å åpne ''en sikker flopp'' og stjele investorenes penger. Trinn 2: Gjør filmen om til en musikal og åpne den på den ekte Broadway. Trinn 3: Snu deg rundt og lag en film av filmens musikal, legg til et par Hollywood-navn, rundt 50 millioner dollar i produksjonsfryd og en sunn klick tro på kraften til gammeldags musikalsk komedie.

Nye leietakere i Tinseltown

A O Scott anmelder filmen Rent, regissert av Chris Columbus og med Rosario Dawson, Taye Diggs, Idina Menzel og Anthony Rapp i hovedrollene; bilde (M)

'Produsentene' igjen (denne gangen med Uma)

Broadway-produksjonen av ''The Producers'' med Nathan Lane og Matthew Broderick som Max Bialystock og Leo Bloom, var tilsynelatende et så oppsiktsvekkende show at svært mange mennesker var villige til å betale 100 dollar for å se det. Å dømme ut fra showets suksess, ser det ut til at de har fått for pengene sine, noe som reiser et fascinerende spørsmål, like mye et økonomisk som et estetisk puslespill. Her er en filmversjon av musikalen, med samme regissør (Susan Stroman), samme bok og tekst (av den utrettelige Mel Brooks, hjulpet på boken av Thomas Meehan) og mye av den samme rollebesetningen.

London ringer, med flaks, lyst og ambisjon

Ben Brantley Critic's Notebook om London-produksjon av Stephen Sondheim og James Lapine-musikalen Sunday in the Park With George; har en trend med minimalistiske gjenopplivninger av Sondheim-musikaler, slik at seeren kan se dybden i karakterene når store kulisser og overdådige teatre er fjernet; bilder (M)