Nekrologer

Janet Leigh, 77, dusjtaker av 'Psycho', er død

Janet Leigh, filmstjerne på 1950-tallet som alltid vil bli husket for dusjscenen der hun ble skåret i hjel i filmen Psycho, dør i en alder av 77; bilde (M)0

Philippe de Broca, 71, produsent av franske New Wave-filmer, dør

Philippe de Broca, fransk filmregissør, dør i en alder av 71; bilde (M)

Larry Buchanan dør 81 år gammel; B-film 'Schlockmeister'

Larry Buchanan, filmregissør som gikk fra å lage inspirerende filmer for Oral Roberts til å vise seg en bølge av skumle, forferdelige B-filmer, dør i en alder av 81; bilde (M)

Virginia Mayo, filmskuespillerinne, dør i en alder av 84

Virginia Mayo, populær filmskuespillerinne på 1940- og 1950-tallet, dør i en alder av 84; bilde (M)

Simone Simon, skuespillerinne i 'Cat People'-skrekkfilmen, dør i en alder av 93

Simone Simon, den franske skuespillerinnen av nesten katteskjønnhet som er best kjent for det amerikanske publikummet for sin hjemsøkende rolle i RKO-skrekkfilmen ''Cat People'' fra 1942, døde tirsdag i Paris. Hun var 93. Hennes død ble kunngjort av hennes venner og familie til Agence France-Presse.

Maria Schell, 79, feiret østerriksk skuespillerinne, dør

Maria Schell, østerriksk skuespillerinne som oppnådde inter

John Fiedler , 80, sceneskuespiller og filmstemme fra Brumms grisunge, dør

John Fiedler, som spilte karakterroller i berømte dramaer på Broadway og i Hollywood, men fikk varig berømmelse blant unge publikum som stemmen til Piglet i Walt Disneys Winnie-the-Pooh-filmer, døde lørdag. Han var 80. Hans død ble bekreftet av broren James.

Ernest Lehman, 89, som skrev «North by Northwest», dør

Ernest Lehman, en kjent Hollywood-manusforfatter hvis arbeid inkludert klassiske filmer fra 1950- og 60-tallet som ''North by Northwest''''Sweet Smell of Success'' og ''The Sound of Music'' døde lørdag i Los Angeles. . Han var 89 og bodde i Los Angeles. Den tilsynelatende årsaken var et hjerteinfarkt, sa hans kone, Laurie.

Robert Wise, filmregissør, dør 91 år gammel

Robert Wise, en pliktoppfyllende håndverker innen mange filmsjangre som to ganger mottok Oscar-utdelingen som beste regissør, døde i går ved U.C.L.A. Medisinsk senter i Los Angeles. Han var 91. Hans død ble bekreftet av Lawrence Mirisch, en familievenn.